luni, 4 ianuarie 2016

Tort festiv duo creme si Krantz

Tort festiv duo creme si Krantz


Ingrediente:
Blat:
5 oua
140g zahar
120g faina
30g pudra de cacao
 un plic praf de copt
Crema 1: ganache de ciocolata 
250 g smantana pentru frisca
250 g ciocolata neagra Nestle Dessert
visine din visinata
Crema2 : cu ness si portocale:
250 g smantana pentru frisca
300 g ciocolata alba
o lingurita de ness
coaja de portocala confiata
Sirop :
250 gr zahar tos
300 ml apa
5 g scortisoara
Glazura de ciocolata :
150 g ciocolată
 40 g unt fără sare
 150 ml smântână dulce
Pentru krantz:
100 g zahar
150 g miez nuca 
Mod de preparare:
Blat:Separati albusurile de galbenusuri. Bateti galbenusurile cu 2 treimi din cantitatea de zahar pana devine o compozitie cremoasa si apoi albusurile spuma . Cerneti faina,praful de copt si pudra de cacao
Amestecand incet cu o lingura de lemn, adaugati o treime din albusuri in galbenusuri. Dupa omogenizare incorporati albusurile ramase iar la final turnati usor faina cu pudra de cacao si cu praful de copt, amestecand mereu.
Amestecul se pune intr-o forma de tort tapetata cu putin unt si foaie de pergament, si se lasa in cuptorul incins (160-170 C°) aproximativ 10-15 minute, apoi la o temperatura mai mica (150 C°), astfel incat sa se poata coace bine.
Crema ganache de ciocolataPuneti  smantana pe foc (atentie ! nu trebuie sa fiarba) apoi adaugati ciocolata. Amestecati putin, luati compozitia  de pe flacara apoi o omogenizati pana se topeste ciocolata.Dati la rece aproximativ 2 ore.Dupa,mixati pana devine o spuma aerata si se deschide putin la culoare.
Crema de ness cu portocale:Preparati intai un ganache de ciocolata alba(dupa procedeul ganache-ului de ciocolata neagra),apoi adaugati o lingurita de ness,coaja de portocala confiata  si mixati.
Sirop:Puneti zaharul impreuna cu apa la fiert.Cand se topeste zaharul si se schimba usor consistenta,luati de pe foc siropul.Adaugati scortisoara si lasati-l sa se tempereze putin.
Glazura de ciocolata: Puneti smantana intr-o craticioara pe foc,pana se incalzeste.Adaugati ciocolata si amestecati,pana obtineti un amestec omogen.Pentru a-i da luciu adaugati untul si amestecati din nou.
Krantz:
Puneti zaharul intr-o cratita pe foc(la foc mic),iar cand se topeste adaugati nucile .Imediat ce luaati cratita de pe aragaz, turnati nucile caramelizate pe o hartie de copt .Dupa ce s-au racit le zdrobiti cu un sucitor,sau le maruntiti la robot.
Asamblare: Taiati blatul in 4 foi egale.Puneti pe un platou primul blat,insiropati-l si adaugati jumatate din crema ganache de ciocolata neagra,amestecata in prealabil cu visine din visinata (fara samburi).Adaugati cel de-al doilea blat,insiropati-l si intindeti crema de ness.Presarati jumatate din cantitatea de krantz.Continuati cu al treilea blat,pe care il insiropati ,si il acoperiti cu restul de crema ganache de ciocolata neagra.Acoperiti cu ultimul blat insiropat,peste care intindeti glazura.Tapetati-l cu krant de nuci pe margini.Pofta buna !

















4 comentarii: