miercuri, 6 ianuarie 2016

Tarte cu urda si stafide

De curand am primit un aparat de facut tarte de-a dreptul minunat de la Dr. Oetker.E aliatul de nadejde atunci cand vreau sa fac gustari delicioase,dulciuri savuroase.Il folosesc ori de cate ori am pofta de ceva rapid.In 10 minute ,caci atat dureaza prepararea tartelor,obtin deserturi delicioase.
Tarte cu urda si stafide
Ingrediente:
Pentru cojile de tarta:

  • -300g faina alba 000
  • -150g unt gras, 
  • -80g zahar pudra (se renunta la el pentru varianta sarata)
  • -un praf de sare (1/2 de lingurita de sare pentru varianta sarata)
  • coaja rasa de la ½ de lamaie (se renunta la ea pentru varianta sarata)
  • 2 galbenusuri
  • 3-4 linguri de apa rece
  • optional: arome naturale de vanilie 
  • Pentru umplutura:
  •  700 gr urda dulce,3 oua,150 gr zahar pudra vanilat,200 gr stafide,coaja de lamaie,esenta de rom
  • Mod de preparare:
  • Am asezat faina si zaharul pudra in vasul robotului impreuna cu sarea si cu bucatelele reci de unt. Am mixat 30 de secunde. Am adaugat treptat galbenusurile mixand cate 10 secunde dupa fiecare. Dupa ce-am adaugat ultimul galbenus am picurat in castron apa rece. Am pregatit pe masa o folie de plastic alimentar si am rasturnat cu o spatula continutul castronului pe ea. 
  • Am apasat usor aluatul ca sa-i dau o forma, l-am infoliat bine si l-am bagat la rece pentru 30 de minute.
  • Intre timp am preparat umplutura din stafide tinute in prealabil in esenta de rom,urda dulce,zahar pudra,oua,coaja de lamaie.
  • Am scos aluatul de tarta de la frigider si l-am despachetat din plastic. Am infainat blatul de lucru si am intins foaia pentru tarte.Am decupat cercuri de dimensiunea formelor din aparat.
  • Intre timp am pornit aparatul de tarte,l-am lasat sa se incalzeasca.
  • Am pus aluatul pentru tarta,am adaugat umplutura ,iar la final am acoperit cu un capac din aluat.
  • Am inchis aparatul,iar dupa 10 minute tartele mele au fost gata.Am procedat la fel si cu restul compozitiei.
  • Le-am servit cu un sos de capsuni .Pofta buna !











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu