marți, 5 ianuarie 2016

Truffe de ciocolata


Truffe de ciocolata
Ingrediente: 
-120 ml smântână lichidă pentru frișcă
-200 g ciocolată amăruie
-30 g unt
-2 linguri de rom/coniac/esență de rom (opțional)
-nuca de cocos si glazura de ciocolata pentru decor (100 ml frisca +100g ciocolata)                       
 Mod de preparare:                                                                                                                                

Tăiați ciocolata în bucățele mărunte. Puneți bucățelele într-un bol termorezistent.Smântâna lichidă se pune la încălzit la foc mic, mediu împreună cu untul tăiat bucățele. Când aproape începe să fiarbă, se ia de pe foc și se varsă peste bolul cu ciocolată. Așteptați 1,2 minute și apoi cu o  lingură de lemn, amestecați ușor până ciocolata se topește complet.                                        

Adăugați cele 2 linguri de rom, amestecați și lăsați ciocolata să se răcească la temperatura camerei.
Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu folie de plastic . 
Nivelati si dati la frigider cateva ore, pana se intareste.
Scoateti ciocolata din tava cu ajutorul foliei. Taiati patrate, dreptunghiuri,sau orice alta forma, pe care le puteti glazura sau decora cu nuca de cocos.Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu