joi, 7 ianuarie 2016

Tort cu ananas caramelizat

Tort cu ananas caramelizat

Ingrediente:
8 oua
  • 6 linguri de apa minerala
  • 10 linguri de zahar
  • 1 praf de sare
  • 15 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • o conserva ananas
  • zeama de la 1 lamaie
  • 250 gr. zahar pentru caramelizat
  • 250 ml frisca vegetala (hulala)
  • Mod de preparare:
Intr-o cratita incapatoare punem 250 gr. zahar, scurgem zeama de la 1 lamaie si asezam rondelele de ananas.Dam cratita la cuptor la temperatura ridicata (200 grade) timp de 20 minute sa se caramelizeze zaharul si sa se inmoaie feliile de ananas.In timp ce se caramelizeaza ananasul preparam blatul:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare
Folosind mixerul,galbenusurile se amesteca cu alte 5 linguri de zahar tos si praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa minerala si incorporam pe rand,faina si spuma de albusuri .La aceasta operatie folosim o lingura de lemn.
Scoatem cratita din cuptor, turnam amestecul de blat si lasam tortul sa se coaca la temperatura potrivita pana trece testul scobitorii (cam 40 minute).
Dupa ce s-a copt, il rasturnam  pe un platou, pentru a evita intarirea caramelului dupa scoaterea din cuptor.
Batem frisca si decoram dupa preferinta.Se serveste dupa ce a stat la rece in prealabil.E un tort racoritor .
Am pregatit acest tort, cu ajutorul conservei de ananas de la Sun Food .






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu