miercuri, 6 ianuarie 2016

Briose cu crema diplomat

Ingrediente aluat:
2 oua
200 ml lapte
100 ml ulei
200 g zahar
50 g cacao
200 g faina
1 plic praf de copt
coaja de portocala
Crema diplomat:
200ml  frisca lichida
50 gr zahar vanilat
2 oua
3 linguri zahar pudra1/2 plic gelatina
ananas din compot

ptr insiropat:
zeama din compot
Mod de preparare:
Se pun ouale si laptele intr-un bol inalt si se amesteca.Se adauga zaharul, continuand mixarea pana cand zaharul se topeste.Se toarna apoi si uleiul.In amestecul obtinut se cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt. Se omogenizeaza bine aluatul si se adauga coaja de portocala rasa..Pentru coacere se foloseste tava de briose in care se aseaza foite de copt. Se toarna compozitia in forme.Se coc aproximativ 20-25 min la foc mediu.
Crema diplomat:
Batem frisca pana se intareste apoi adaugam zaharul vanilat si batem in continuare .Ouale intregi le batem pe baie de aburi impreuna cu zaharul pana se ingroasa . Lasam s as eraceasca compozitia de oua apoi amestecam cu frisca. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si o adaugam la crema. Mixam 1-2 minute ca gelatina sa se repartizeze uniform in crema. Ananasul se taie cubulete si se adauga in crema.
Taiem briosele in doua,le insiropam cu compot,si le umplem cu crema diplomat.
Le decoram cu bucati de ananas.Pofta buna !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu