marți, 5 ianuarie 2016

Prajitura cu mere caramelizate ,frisca si ciocolata


Ingrediente:
Prajitura cu mere caramelizate ,frisca si ciocolata
Ingrediente:
Blat: 
5 ouă
5linguri zahăr
5 linguri făină
un varf cuţit sare
1/2 pplic praf de copt cu sofran
5-6 mere
6 linguri zahar pudra vanilat
Sirop: 
100 g zahar,
4 linguri de zahar
esenta de rom
Pentru decor :
200 ml frisca 
100 ml glazura de ciocolata
Mod de preparare:
Intr-o  tavă dreptunghiulara se pun  150 gr zahăr vanilat şi se topesc . Se roteşte tava până se tapetează lateralele cu zahar caramelizat.Se curăţă merele de coajă şi se scot cotoarele. Se taie pe jumatate si apoi se feliaza.Feliile de mere se adauga in tava si se lasa aproximativ 10-15 min ,pana se inmoaie si se caramelizeaza usor.
Se bat bine 5 albuşuri cu 5 linguri de zahar adăugate treptat, cu un vârf cuţit sare până se obţine o bezea, o spumă tare. Se amestecă gălbenuşurile, se pun peste albusul bătut şi se omogenizează. Se adaugă trepatat 5 linguri de făină cernută şi amestecata in prealabil cu praful de copt.Se incorporează omogen, uşor, folosindu-ne de o lingură de lemn. Se pune pandişpanul în vas peste merele coapte. Se dă la cuptorul încins cca 30 de minute. 
Se lasa sa se raceasca .Se prepara siropul,si dupa ce se tempereaza ,se insiropeaza prajitura.Se rastoarna pe un platou ,astfel incat merele sa fie deasupra,Se decoreaza cu frisca si cu glazura de ciocolata.E racoritoare si delicioasa.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu