joi, 7 ianuarie 2016

Conopidă gratinată cu sos Bechamel

Conopidă gratinată cu sos Bechamel
Ingrediente:
1 conopidă potrivită
150 g unt
3 linguriţe făină
400 ml lapte fierbinte
150 g telemea de vacă
150 g cremă brânză cu verdeaţă Delaco
sare
piper
nucşoară (opţional)
parmezan
caşcaval ras
Mod de preparare
Cureţi conopida, o desfaci bucheţele şi o fierbi în apă cu sare câteva minute. O scoţi şi o pui la scurs într-o sită mare. Într-o crăticioară, topeşti untul şi stingi cu făină. Adaugi imediat laptele fierbinte şi amesteci bine cu telul. Când s-a îngroşat sosul, adaugi crema de brânză şi telemeaua dată prin răzătoare, amesteci compoziţia, adaugi sare, piper şi nucşoară, după gust. Laşi câteva minute pe foc.
Tapetezi un vas termorezistent cu unt, cu parmezan şi cu o parte din sos, adaugi conopida, peste care torni restul de sos şi presari din abundenţă caşcaval ras. Dai la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte frumos compoziţia. Serveşti alături de un chec aperitiv din ficăţei de pui.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu