Mancare spaniola din carne de porc
Mancare spaniola din carne de porc
Ingrediente:
- 800 grame carne macră de porc
- 1 borcan de ardei copt (800 grame)
- 2 cutii cubuleţe de roşii (a câte 400 grame bucata)
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri de făină
- 4-5 căţei de usturoi
- 1 lingură cimbru uscat
- 2 linguri de zahăr
- 50 ml oţet din vin alb
- sare
- piper proaspăt măcinat Mod de preparare:
- Tăiaţi carnea în cuburi potrivit de mari.
- Scurgeţi ardeiul copt şi tăiaţi-l în fâşii
- Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l rondele
- Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă sau cratiţă.
- Pudraţi carnea de porc cu făină, scuturaţi-o de exces, şi rumeniţi-o la foc iute.
- Adăugaţi zahărul şi lăsaţi să se caramelizeze timp de 1-2 minute.
- Stingeţi cu oţetul din vin şi amestecaţi bine pentru a se dezlipi bucăţile de carne de pe marginile cratiţei.
- Adăugaţi usturoiul, roşiile şi o cană de apă.
- Adăugaţi cimbrul şi asezonaţi cu puţină sare.
- Fierbeţi până sosul până când scade şi carnea s-a pătruns.
- Adăugaţi ardeiul copt şi mai fierbeţi 5 minute.
- Asezonaţi cu sare şi piper. Dacă mai e cazul, adăugaţi zahăr sau oţet pentru a echilibra gustul dulce acrişor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu