vineri, 30 septembrie 2016

Mancare spaniola din carne de porc

Mancare spaniola din carne de porc


      Ingrediente:

  • 800 grame carne macră de porc
  • 1 borcan de ardei copt (800 grame)
  • 2 cutii cubuleţe de roşii (a câte 400 grame bucata)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de făină
  • 4-5 căţei de usturoi
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 2 linguri de zahăr
  • 50 ml oţet din vin alb
  • sare
  • piper proaspăt măcinat                                                                        Mod de preparare:

  • Tăiaţi carnea în cuburi potrivit de mari.
  • Scurgeţi ardeiul copt şi tăiaţi-l în fâşii 
  • Curăţaţi usturoiul şi tăiaţi-l  rondele
  • Încingeţi uleiul într-o tigaie adâncă sau cratiţă.
  • Pudraţi carnea de porc cu făină, scuturaţi-o de exces, şi rumeniţi-o la foc iute.
  • Adăugaţi zahărul şi lăsaţi să se caramelizeze timp de 1-2 minute.
  • Stingeţi cu oţetul din vin şi amestecaţi bine pentru a se dezlipi bucăţile de carne de pe marginile cratiţei.
  • Adăugaţi usturoiul, roşiile şi o cană de apă.
  • Adăugaţi cimbrul şi asezonaţi cu puţină sare.
  • Fierbeţi până sosul până când scade şi carnea s-a pătruns.
  • Adăugaţi ardeiul copt şi mai fierbeţi 5 minute.
  • Asezonaţi cu sare şi piper. Dacă mai e cazul, adăugaţi zahăr sau oţet pentru a echilibra gustul dulce acrişor.                

                  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu