vineri, 30 septembrie 2016

Pizza cu salam ,ciuperci si ardei


Pizza cu salam ,ciuperci si ardei 

Ingrediente pentru blat

-200 ml apa usor calduta 
-400 gr faina alba 
-o lingurita rasa de sare
-o jumatate de lingurita de zahar
-2 linguri de ulei de masline extravirgin
-un pliculet de drojdie uscata 

Ingrediente sos:

-rosii pasate 
-o lingurita de ulei de masline
-oregano uscat,usturoi,busuioc
-Maggi legume 

Topping:

-salam feliat
-ardei 
-ciuperci
-mozzarella proaspata

Mod de preparare:

1.Puneti apa in castron, adaugati sarea, zaharul si drojdia. Amestecati cu o lingura pana se dizolva toate. Adaugati uleiul. Turnati apoi faina treptat, amestecand cu mana, pana cand obtineti un aluat moale, elastic si nelipicios de mana sau de peretii castronului. 
2.Aluatul se aduna in forma de bila si se unge cu foarte putin ulei, apoi se acopera ligheanul cu un prosop curat si se lasa la crecut la loc caldut, timp de o ora, sau pana cand vedeti ca s-a dublat sau chiar triplat in volum. 
3. Se imparte in mai multe bucati, in functie de cat de mari aveti tavile si se intinde .
4.Sosul de pizza  trebuie sa fie consistent si aromat. Am folosit rosii pasate, amestecate cu sare, o lingurita de ulei de masline .un catel de usturoi,si oregano uscat.Se intinde pe pizza.
5.Peste sosul de rosii se intinde ,mozarella razuita,sau rupta in bucatele .
6.Se adauga ,feliile de salam ,ciupercile taiate lamele si ardeiul kapia taiat fasii.
7.Se introduce in cuptorul incins la 220 grade ,pentru aproximativ 15-20 minute.

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu